Nutella!

19. listopadu 2011 v 20:42 | Meg |  Zdravá kuchyně
Ahoj:)
Taky milujete Nutellu tak jako já, vlastně my? Asi neznám lepší čokoládu..


Vždy, když mám na něco chuť, tak nejraději jdu na Nutellku. Otevřu bílé víčko a vykoukne na mě ta hnědá čokoládová hmota. Jen co se na ni podívám, už mám pusu plnou slin (zní to možná nechutně, ale je to krutá pravda). Stačí jen vzít lžičku,pořádně si nabrat a celou lžičku i s obrovskou náloží strčit do pusy a pořádně si ji vychutnávat.
Nejlépe se jí ve dvou, což my 2 dobře víme. Zvládly jsme snad za hodinu a půl pěkně pomalinku sníst půlku čerstvě koupené Nutelly. Ale když ono to bylo tak dobré! Jenomže potom nastal takový menší problém. Nedokázaly jsme už ani lžičku od Nutelly olíznout, jak jsme byly přejezené a jak nám z této lahůdky bylo nehorázně špatně, ale nebojte se, určitě nás to od ní neodradilo, druhý den už jsme řádily znovu.:)
Když bych nechtěla být moc ''rozprasená'', tak si aspoň na Nutellu místo lžičky vezmu nůž a pěkně si ji namažu na croissant,na toast nebo na chleba třeba. Je to docela energická a hlavně chutná snídaně, uvolní mi to v těle strašně moc cukru, který samozřejnmě nespotřebuju, ale to přece vůbec nevadí, o to tady nejde.:)
A proč je vlastně Nutella v rubrice "Zdravá kuchyně"? I přesto, že je to čokoláda a není na ní nic moc zdravého, něco by se možná našlo. Obsahuje docela dost ořechů, tedy aspoň myslím a sem tam nějaké stopy po mléku. Navíc jsem stejně nevěděla kam s tím. :)
Myslím, že asi není moc lidí co by ji nemělo rádo a aspoň sem tam si ji nedopřálo. Není sice vůbec zdravé ji jíst pořád, několik dní za sebou, ale když ji za pár dní sníme, tak už žádná nebude a asi kupovat novou nebudeme nějak rychle, jenom proto abychom ji zase hned "sežraly". Ale pak je tu ještě jedna možnost, udělat si Nutellu vlastní!!
Recept není ozkoušený, ale můžete to někdo "prubnout" a pak napsat, jak to dopadlo.
Tady je: (na 2 skleničky, zdroj: www.apetitonline.cz)
Ingredience
100g lískových oříšků
1 konzerva slazeného kondezovaného mléka
200g mléčné čokolády rozsekané na kousky
3-4 lžíce medu
špetka mletého kardamonu
Příprava
Oříšky nasucho opražte na pánvi nebo na plechu v troubě a ještě horké je rozmixujte na kaši.
Mléko, čokoládu, med a kardamom dejte do ohnivzdorné mísy, vložte ji do rendlíku s vroucí vodou tak, aby se nedotýkala hladiny a zahřívejte a míchejte, abyste získali hladkou hmotu. Pak medovou čokoládu přidejte k oříškům a promixujte dohladka, aby v nutele nebyly hrudky.

Snad to bude chutnat dobře.:)
Takže teda... Všichni pojďme do Nutelly!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell Gabrielle Beatrice Bone Michaelis van Dorcell | E-mail | Web | 19. listopadu 2011 v 22:25 | Reagovat

Ďakujem za pochvalu :) Inak strašne sa mi páčia tie vaše popisky v menu ^^~

2 Lucie Lucie | Web | 20. listopadu 2011 v 18:19 | Reagovat

I já ráda mlsám Nutellu, je táák dobrá! :-) Naprosto Tě chápu, že jsi schopná jí snít takové množství.. já totiž nejsem vůbec jiná :-) Když prostě začnu, nejde přestat :-) Jak se rozplývá na jazyku, mmm :-)

3 Nikit Nikit | 20. listopadu 2011 v 18:41 | Reagovat

nutella a palačinky... nejlepší jídlo :D

4 Werča Werča | Web | 22. listopadu 2011 v 12:48 | Reagovat

Nutellu miluju, ale už jsem jí dlouho neměla, měla bych to napravit :D

5 Cearti Cearti | Web | 26. listopadu 2011 v 21:16 | Reagovat

Ježiš. Já sem jedla naposled nutelu... to už je několik let. To už je možná i víc, než deset let. To už je určitě víc, než deset let. :DD

6 photolucien photolucien | Web | 30. listopadu 2011 v 13:18 | Reagovat

Ty "nechutnosti", které popisuješ nazačátku článku taky sdílím! :oD Přesně jak to popisuješ, tak to cítím i já! :o) Nedávno jsme jí měli doma a já si vzala lžičku a taky jsem po troškách ulizovala. Brácha na mě ječel kdy už mu to dám.. :oD Nutella je prostě nelepší! :o)

7 Amelie Amelie | Web | 3. prosince 2011 v 1:51 | Reagovat

Děti i manžel ji milují.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama